1808 poze   30490 vizite

Caniche Pitic

Caniche Pitic:

Cateii de rasa Caniche Pitic se mai numesc si Pudel Pitic si sunt prin excelenta caini de companie. Cainele Caniche Pitic prin inteligenta deosebita, abilitatea de a invata repede si placerea sa de a fi pe placul stapanului a devenit o stea a circului, a televiziunii si a scenii.

uc: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Caniche Pitic;

Originea cateilor din rasa Caniche Pitic:

Destul de incerta, se considera ca ar fi din Franta.Aceasta rasa a trait in Europa de Veste de secole, fiind reprezentata in arta si literatura inca din secolul al 13-lea. Cei ce au studiat istoria rasei au cazut de acord ca stramosul ei e Pudelul german, de unde si denimirea rasei Pudel insemnand caine de apa. Numele Caniche adoptat in Franta este legat de utilizarea sa ca caine de aport al vanatului inaripat din apa, fiind excelenti innotatori. Cainele Caniche Pitic a fost obtinut din Caniche Standard, fiind in special o rasa de companie, care mentine insa instinctul de munca.

uc: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Caniche Pitic;

Infatisare:

Cateii de rasa Caniche Pitic sunt de talie mica si au trupul compact si bine proportionat acoperit de o blana deasa, aspre. Aspectul distinctiv de tunsoare de leu, asociat cateilor ce participa la concursurile de frumusete, era de fapt o masura practica pentru a proteja si a pastra temperatura constanta a pieptului, picioarelor si rinichilor unei rase nevoite sa lucreze in apa rece. Fundele colorate prinse in par aveau de asemenea rol pur functional, deorece permiteau stapanului sa isi identifice cainii cand acestia erau la vanatoare impreuna cu altii.

Personalitate:

Cateii de rasa Caniche Pitic isi merita popularitatea ca companioni de familie. El combina dragostea pentru familie si casa cu modul optimist in care intampina tot ce se petrece in viata lui si cu o infatisare eleganta si distinsa. Cainele din rasa Caniche Pitic este mai extrovertit decat cel standard. Natura sa vivace si curiozitatea asupra tot ceea ce il inconjoara, il fac un bun caine de paza cu un puternic simt teritorial. In cazul unor intrusi sau daca percepe o eventuala amenintare pentru familia sa va latra fioros si va lua o atitudine destul de surprinzatoare pentru un caine de talie asa mica.
Una dintre trasaturile cele mai evidente ale Pudelului este inteligenta sa cu mult peste medie, iar pentru a-i satisface mintea stralucitoare exercitiul mental este esential. Plictiseala este inamicul sau si daca se combina cu lasatul singur intr-o curte, lipsit de interactiune cu familia sa va deveni depresiv si nefericit si va inventa diverse metode ca sa se distreze de unul singur , metode ce ar putea duce la distrugerea anumitor bunuri. Cateii de rasa Caniche Pitic urasc singuratatea si au nevoie sa interactioneze in permanenta cu oamenii. Daca cainele Caniche Pitic este inclus in cat mai multe activitati de familie pe cat este posibil, i se propun exercitii care sa-i stimuleze gandirea si i se permite sa se odihneasca si sa se relaxeze in sanul familiei, comportamentul problematic de tip distrugator este neobisnuit sa apara. Adora sa fie in centrul atentiei si sa fie companionul adevarat al stapanului lor.
Cainii din rasa Caniche Pitic sunt extrem de sensibili si sufera doar la auzul vocilor tipatoare si resimt dureros tensiunile dintre membrii familiei. Aceasta sensibilitate se combina cu o asemenea intuitie si o cunoastere a limbajului trupului uman, incat realizeaza ce isi doreste stapanul inainte ca o comanda sau un semnal sa fie date. Pentru cei care sunt pregatiti sa faca fata periajului zilnic al blanii si sa ii acorde suficienta stimulare mentala si exercitiu fizic, catelul Caniche Pitic se va dovedi a fi companionul visat si un prieten extrem de iubitor si loial. Veti constata ca acest Caniche Pitic reuseste sa va binedispuna, fiind nostim si amuzant sa il ai in preajma.
Cateii Caniche Pitic se vor intelege minunat cu copiii mai ales ca sunt mai mult decat doritori sa se joace cu cineva care vrea sa le acorde atentie. Deseori le place o provocare si vor sa invete ceea ce le aratati si ceea ce va face fericiti.
Cateii rasa Caniche Pitic sunt probabil printre cei mai usor de antrenat caini, daca metodele de educatie sunt bazate pe blandete, corectitudine, fermitate, consecventa si poate o recompensa alimentara pentru o realizare mai importanta. Vorbele aspre sau corectiile fizice vor distruge atat receptivitatea cat si increderea in stapan, si se ajunge la situatia in care se inchide in sine sau inceteaza sa mai invete ceva de frica de a nu face o greseala. Vointa de a invata si dorinta de a intra in gratiile stapanului il fac sa prinda foarte repede notiunile de dresaj si e necesar ca stapanul sa fie mereu cu un pas inainte pentru a mentine antrenamentele nostime si stimulante.

Sanatate si ingrijire:

Cateii rasa Caniche Pitic sunt sanatosi si rezistenti la imbolnaviri, rareori unele exemplare pot prezenta boli genetice cum ar fi: epilepsie, alergii, diabet, afectiuni cardiace.

Indatoririle stapanului de catei rasa Caniche Pitic:

In ciuda infatisarii pline de stil si gratie, cainele de rasa Caniche Pitic este robust si retine instinctele sportive si dorinta de munca. Va trebui sa ii asigurati exercitiu fizic zilnic, plimbari lungi in natura, sansa de a alerga liber intr-o zona sigura. Abilitatile sale atletice il fac sa fie cel mai potrivit pentru sporturile de agilitate, si ca majoritatea Pudelilor, datorita mostenirii genetice, adora sa innoate. Exceleaza la orice sport sau joc ce presupun sa isi puna mintea ascutita la contributie, si poate fi antrenat sa faca aproape orice este apt fizic sa execute.
Inca de pui este foarte important sa socializati cateii rasa Caniche Pitic adica sa ii duceti in locuri noi, sa le faceti cunostinta cu oameni si animale cat mai diferite. Socializarea adecvata ii va ajuta sa depaseasca orice tendinta la timiditate, agresivitate sau nervozitate si va face ca catelusul sa se transforme intr-un adult prietenos si manierat.

Caracteristicile cateilor rasa Caniche Pitic:

Cap: lung, se prelungeste cu un gat usor rotunjit.

Ochi: negri, caprui inchis, rotunzi.De obicei au o privire stralucitoare, ce le tradeaza temperamentul optimist si energia debordanta.

Urechi: lungi, atarna peste obraji aproape de cap.

Coada: prinsa sus, deseori este taiata la jumatate din lungime.

Inaltime la maturitate: in jur de 28 cm, obligatoriu sub 38 cm.

Greutate la maturitate:
6,8-7,8 kg.

Durata de viata:
11-15 ani.

Culoare: Alb, crem, culoarea piersicii, cafeniu, negru, argintiu, gri albastrui.
80df14bee6b57ad31c52e495ed7723f8
80df14bee6b57ad31c52e495ed7723f8
a62436eb8fcef2cee38761a8a0c9ddf1
a62436eb8fcef2cee38761a8a0c9ddf1

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.